لیزیک در شرایط مختلف
کسانی که با اختلال در دید مواجه هستند به دنبال راه حل های درمانی برای بهبود آسیب های پیش آمده بوده و اغلب با شرایط جسمانی متفاوتی که دارند باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند و متخصصان تعیین می کنند که آیا فرد مورد نظر کاندیدای مناسب برای عمل لیزیک می باشد یا خیر.
گاهی اوقات شرایط افراد به گونه ای است که با وجود بیماری ها و اختلالات جسمانی نمی توانند عمل لیزیک چشم را انجام دهند یا گاهاً به واسطه آسیب ها و اختلالاتی که در چشم وجود دارد عمل لیزیک نتیجه ای که انتظار می رود را نخواهد داشت.
عمل لیزیک برای همه افراد بالای ۱۸ سال انجام میشود اما فراموش نکنید که اگر بیماران با آسیب های چشمی از جمله آب مروارید، قوز قرنیه، خشکی چشم، آب سیاه یا دیگر بیماری ها مواجه باشند شرایط مناسب برای عمل لیزیک را نخواهند داشت.
همچنین برخی از بیماری ها مانند روماتیسم و دیابت امکان انجام لیزر را از بین برده و پزشکان می توانند از دیگر روش ها برای بهبود دید افراد استفاده کنند.
در دوران بارداری و شیردهی تغییرات هورمونی در بدن بانوان اتفاق می افتد و این شرایط قطعاً مانع از انجام عمل لیزیک خواهد شد، عمل لیزیک برای افراد بالای ۴۰ سال توصیه نمیشود همچنین اگر مراجعین به بیماری میگرن مبتلا باشند یا از داروهای خاص استفاده کنند نمی توانند در چنین شرایطی عمل لیزیک را انجام دهند.
لیزر در جراحی عیوب انکساری
اگر شما هم با اختلال در سلامت چشم مواجه هستید و متوجه دید نامناسب خود میشوید می توانید با مراجعه به پزشک بهترین شیوه درمانی را در پیش بگیرید، اما با کمی تحقیق و مطالعه در این زمینه متوجه خواهید شد که لیزرها نقش بسیار مهمی در بهبود آسیب های چشمی دارند.
اگر برای برطرف کردن عیوب انکساری چشم پزشکان از لیزرهای مخصوص استفاده کنند قطعا نتیجه سریع تری را دریافت کرده و می توانید به این واسطه هرگونه عینک یا لنزهای تماسی را حذف کنید.
ضمن انجام بسیاری از عمل های جراحی به ویژه عیوب مربوط به چشم لیزر نقش بسیار مهمی ایفا می کند، اگر از لیزر استفاده شود عمل جراحی بدون درد سپری شده و البته کاهش میزان هزینه ها را برای مراجعین خواهد داشت ضمن آنکه خطرات احتمالی و آسیب های ناشی از جراحی تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده و نتیجه ای که به دست می آید دائمی و ماندگار خواهد بود.
با تمام این تفاسیر می توان گفت که لیزرها نقش بسیار مهمی در بهبود عیوب انکساری چشم دارند و بدون حضور آنها ممکن است عملکرد پزشک محدودتر شده و آسیب های جانبی سلامت بیماران و حتی دید آنها را تهدید خواهد کرد.
یکی از مهمترین و کاربردی ترین وسایلی که برای جراحی عیوب انکساری چشم استفاده میشود لیزر اگزایمر است، برای انجام سایر جراحی های چشمی از جمله لیزیک، لازک و prk از این لیزر استفاده میشود.
لیزر اگزایمر از سال ۱۹۸۷ مورد استفاده قرار گرفت و مورد تایید سازمان های مربوطه می باشد، استفاده از این لیزر باعث میشود تا دقت کار پزشک افزایش پیدا کرده و از آسیب رسیدن به بافت های مجاور جلوگیری می کند.
اگزایمر لیزر بسیار دقیق است که از امواج نوری با انرژی زیاد و قابل رویت استفاده می کند، متخصصان می توانند برای ایجاد برش در سطح قرنیه از این لیزر استفاده کرده و درصد خطا به صفر خواهد رسید.
تاریخچه لیزیک و چگونگی توسعه آن
یکی از روش های درمانی ایمن جهت بهبود آسیب های چشمی عمل لیزیک است این جراحی بر روی بیش از ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان انجام شده و درصد قابل توجهی از بیماران نتیجه ای که باید از لیزیک دریافت نموده اند.
نزدیک به صد سال است که پزشکان برای بهبود آسیب های چشمی از عمل لیزیک استفاده می کنند اما در گذشته تجهیزات محدودتر باعث می شد تا پزشکان روند درمان را کمی سخت تر و طولانی سپری کنند اما امروزه با استفاده از تجهیزات نوین و انواع لیزرهای پیشرفته رفع آسیب های چشمی آسان تر شده و متخصصان می توانند هرگونه عیوب انکساری را به طور دقیق و کامل برطرف نمایند.
اولین جراحی لیزری بر روی چشم برای یک زن ۶۲ ساله در ایالت متحده انجام شد که البته با نتایج شگفت انگیز همراه بود و اصلاحاتی که بر روی چشم انجام شد دائمی بودند.
علم پزشکی در کنار پیشرفت تکنولوژی و وجود دستگاه های تخصصی باعث شده تا هرگونه آسیب ها و بیماری ها از جمله اختلالات چشمی به طور کامل برطرف شده و پزشکان می توانند خیلی راحت تر از گذشته هرگونه آسیب و اختلال در دید افراد را برطرف کنند.
بررسی معایب عمل لیزیک چشم
از مهمترین عوارض و معایب عمل لیزیک چشم باید به خشکی چشم اشاره کرد که البته این اختلال موقتی بوده و با مراقبت بیشتر و نهایتاً ۶ ماه بعد از جراحی علائم خشکی چشم برطرف میشود.
نیاز است که بعد از انجام عمل لیزیک افراد به طور مداوم از قطره چشمی تجویزی توسط پزشک استفاده کنند، از دیگر عوارض شایع و اجتناب ناپذیر عمل لیزیک باید به حساسیت به نور و دید دوگانه اشاره کرد، ممکن است حتی چند هفته بعد از جراحی در هنگام شب و زمانی که نور کمتر میشود دید افراد کمی محدود شده و حساسیت شدید به نور خواهند داشت به گونه ای که ممکن است در نور زیاد هاله ای در اطراف اجسام مشاهده کنند.
از دیگر معایب عمل لیزی باید به اصلاحات نادرست حین عمل اشاره کرد چنین اختلالی ممکن است در پی عملکرد نامناسب پزشک اتفاق افتاده و گاهاً نیاز است که برای بهبود حالت پیش آمده مجدداً فرد تحت جراحی قرار بگیرد.
از دیگر عوارض عمل لیزیک باید به بازگشت اختلالات بینایی اشاره کرد البته چنین مسئله ای در موارد نادر اتفاق می افتد و کمتر کسانی هستند که بعد از لیزیک مجدداً با اختلال در دید مواجه شوند.
از دیگر موارد نادر بعد از عمل لیزیک باید به کمتر شدن دید افراد اشاره کرد، نابینایی فرد بعد از این نوع جراحی کاملاً نادر است و احتمال پدیدار شدن این عوارض ناچیز خواهد بود.
عمل لیزیک برای کدام مشکلات بینایی مناسب است؟
اطلاعات محدود افراد در مورد عمل لیزیک باعث میشود تا به اشتباه تصور کنند که تمامی آسیب های چشمی و هرگونه اختلال در دید به واسطه این روش درمانی قابل بهبود است، اما متخصصان اطلاعات دقیق تری را در این زمینه در اختیار مراجعین می دهند و به آنها خواهند گفت که عمل لیزیک برای برطرف کردن علائم آستیگمات چشم کاربرد دارد.
زمانی که قرنیه به صورت ناهموار خم یا حتی صاف میشود مشکل آستیگماتیک اتفاق می افتد در این حالت افراد دید مناسبی در دور یا نزدیک نداشته و مهم است که عمل لیزیک سریع تر انجام شود.
عمل اصلاحی لیزیک برای درمان نزدیک بینی چشم نیز مورد استفاده قرار می گیرد، زمانی که کره چشم از حد طبیعی بزرگ تر باشد یا خمیدگی قرنیه اتفاق بیفتد اشعه های نور در مقابل شبکیه به هم می رسد و این مسئله باعث میشود که افراد با دید تار هنگام مشاهده اشیا دور مواجه شوند، برای این افراد عمل لیزی کاربردی می باشد.
اما اگر پزشک تشخیص دهد که افراد مشکلاتی را در دوربینی تجربه می کنند و یا پس از بررسی و معاینه متوجه میشوند که کره چشم کوچک تر از حد طبیعی است و قرنیه بسیار صاف است می توانند با عمل لیزیک اصلاحات لازمه را انجام دهند، ناگفته نماند که عمل لیزیک برای برطرف کردن علائم پیرچشمی نیز کاربرد دارد.
در مواردی پزشکان برای بهبود تنبلی چشم به جای استفاده از انواع عینک و لنزهای تماسی عمل لیزیک را انجام خواهند داد.
با این حال عمل لیزیک برای تعداد زیادی از افرادی که با بیمارهای چشمی مواجه هستند کاربرد داشته و در این موارد تصمیم گیرنده نهایی پزشکانی هستند که در زمینه چشم فعالیت دارند.