ترک پوست در بسیاری از افراد شایع است. پوست در فصل زمستان بیشتر خشک می شود بنابراین ترک پوستی در فصل زمستان بیش تر رخ می دهد.
ترک پوستی می تواند در دست و پا و لب ها و… به وجود بیاید. در برخی مواقع ترک های پوستی به دلیل یک اختلال پوستی مثل پسوریازیس و اگزما ممکن است ایجاد شود و یا بر اثر تماس پوست با یک ماده محرک نامناسب ممکن است رخ دهد.
ترک پوستی می تواند نشانه ای از اختلالات زمینهای باشد و برای افرادی که دچار دیابت هستند این ترک پوستی در کف پا و دست ها بیشتر دیده شود.
پوست خشک و ترک خورده امکان دارد دچار یک سری مشکلات شود. مثل:
خارش
پوسته پوسته شدن
خونریزی
پوست همچنین امکان دارد نسبت به حرارت و یا استفاده از یک سری از مواد شوینده حساسیت بیشتری از خود نشان بدهد .
ترک های پوستی امکان دارد در قسمتی از بدن به وجود بیاید .
در نواحی که در معرض دید هستند مثل دست ها این مشکلات بیشتر خود را نشان میدهند. در این متن می خواهیم شما را با عوامل به وجود امدن ترک های پوستی اشنا کنیم اگر شما هم از این مشکل رنج می برید متن را تا انتها بخوانید.
قرار گرفتن در سرمای زیاد در زمستان یکی از عوامل اصلی در ایجاد ترک های پوستی است. افرادی که کوهنورد هستند بیش تر از افراد دیگر پوستشان خشک می شود و سپس دچار ترک پوستی می شوند.
خیس کردن لب و کندن پوست لب می تواند باعث بدتر شدن ترک های لب شود. در رابطه با درماتیت های تماسی می توان گفت که نوعی مشکل پوستی است که با خارش و خشکی پوست همراه می باشد. شخصی که در تماس با یک ماده خاصی قرار می گیرند ممکن است به این بیماری مبتلا شود.
برخی از افراد در زمان پوشیدن دستکش های لاتکس دچار درماتیت تماسی می گردد. در طول فصل آنفولانزا و کرونا شستشوی مکرر دست اتفاق میافتد که باعث خشکی پوست خارش یا ترک پوست می شود.
البته باید بدانید که این موضوع در زمان آناتومی کرونا افزایش پیدا کرد اگزمای پوستی که به آن درماتیت های اتوپیک هم گفته میشود، نوعی بیماری و حساسیت پوستی است که معمولاً ترک های شدید پوست با خارش و خشکی شدید همراه است..
پوست امکان دارد التهاب پیدا کند و رنگش به سمت قرمزی برود. اغلب با خراشیدن و خاراندن ترک می خورد و شدت خارش آن بیشتر میشود در ان زمان خشکی دست بروز پیدا میکند و به از بین رفتن رطوبت و خشکی صددرصد پوست منجر می شود.
علت به وجود آمدن این خشکی ها در این بیماران می تواند ژنتیکی باشد. پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی می باشد که پوست را هم دچار آسیب می کند. افرادی که به این بیماری پوستی دچار هستند بیش تر به خشکی پوست و ترک پوست مبتلا می شوند و اگر درمان نشود باعث ایجاد لکه های سیاه و قهوه ای بر روی بدن می شود. این لکه ها فقط با دارو های ضد خشکی و ترک پوست درمان می شود.
برخی از افراد که دچار پسوریازیس میشوند در عین حال درد را هم تجربه خواهند کرد. بیماری دیگری که در رابطه با خشکی پوست می توان نام برد تاینیاپدیس می باشد که معمولاً در پوست بدن به وجود می آید. این بیماری و عفونت بر اثر وجود داشتن کرم حلقوی ایجاد می شود کرم حلقوی نوعی قارچ است که هنگامی کرم در بدن فرد وجود داشته باشد فرد دچار ترک پوستی می شود.
پوست پا هنگامی که دچار تعریق شود بعد از خشک شدن عرق به ترک پوستی منجر می شود، فرد اگر دارای کفش های نامناسب باشد ترک های پوستی در پوست پایش اتفاق میافتد این ترک ها در قسمت پا و کف پا با درد و خارش و التهاب فراوان همراه است.
کسانی که به نوروپاتی دیابتی مبتلا هستند مشکلات خشکی و ترک پوست در بدن ان ها وجود دارد و در اثر تغییرات سیستم عصبی بیماران دیابتی کمتر دچار عرق می شوند.
این در حالی است که رطوبت زیاد بدن یک فاکتور برای کسانی که ورزشکار هستند و کمبود عرق کردن هم میتواند منجر به ترک خوردن و خشک شدن پوست شود.
از آنجا که افراد در شرایط نرمال کف پای خودشان را نمی بینند و راحت نمیتوان آنها را مورد بررسی قرار دهند احتمال اینکه ترک پوستی در آنها عفونی شود بسیار زیاد میشود.
درمان ترک پوست دست و پا
درمان ترک پوست و خشکی به میزان و علت آن بستگی دارد. برای ترک هایی که به واسطه هوای سرد به وجود میآید نحوه شستشوی مکرر دست ها توصیه می شود. شخص بعد از شستن دست ها باید از کرم و پماد های ضد خشکی دست و صورت استفاده نماید تا خشکی دست و بدن ان ها از بین برود و ترک پوستی درمان شود.
در زمان انتخاب مرطوب کننده برای ترک های پوست باید به دنبال محصولاتی که دارای ترکیباتی مثل اسید لاکتیک روغن زیتون روغن جوجوبا یا هیالورونیک اسید گلسیرین لانونین معدنی هستند باشید. محلول های نظافتی دست که در آنها الکل وجود دارد باعث خشک شدن پوست میشود. بهتر است از مواد نرم کننده که الکل در ان ها است استفاده نکنید.
بنابراین متخصصین پیشنهاد میکنند که از این محصولات به هیچ عنوان استفاده نکنید. کسانی که دچار اگزما یا پسوریازیس هستند باید بدانند که کاربرد مرطوب کننده برای جلوگیری از وخیم شدن مشکلات شان بسیار حائز اهمیت است. این در حالی است که آنها فکر می کنند می توانند تنها با استفاده از مرطوب کننده از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.
اما در کنار مرطوب کننده از کرم های کورتون استروئید مهار کننده های کلسی نورین دارو و … باید استفاده شود. از پماد های ضد اشعه ماورا بنفش استفاده کنند. اگر عفونت در پوست وجود داشته باشد امکان دارد پزشک پماد یا قرص های آنتی بیوتیک هم برای آنها تجویز کند. بنابراین اگر با ترک پوستی و خشکی پوست مواجه شدید ان را جدی بگیرید و حتما به یک متخخص و یا فوق تخصص پوست مراجعه کنید تا بیماری شما درمان شود و درد کم تری را احساس نمایید.