درمان های خانگی غلظت خون

درمان های خانگی غلظت خون

غلظت خون یکی از شایعترین بیماری‌هایی است که سالیانه افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. شاید از نظر بسیاری افراد این بیماری، چندان سخت و خطرناک نباشد و چون تعداد افراد زیادی به این بیماری مبتلا هستند لازم نمی بینند که آن را چندان جدی بگیرند. در حالی که غلظت خون به نوبه خود …

غلظت خون یکی از شایعترین بیماری‌هایی است که سالیانه افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. شاید از نظر بسیاری افراد این بیماری، چندان سخت و خطرناک نباشد و چون تعداد افراد زیادی به این بیماری مبتلا هستند لازم نمی بینند که آن را چندان جدی بگیرند. در حالی که غلظت خون به نوبه خود بیماری است که درجه اهمیت بالایی دارد و به هیچ وجه نباید در درمان این بیماری کوتاهی کرد. از جمله راه‌های درمان غلظت خون راهکارهای طب سنتی و درمان های خانگی است. ما در این مقاله سعی داریم که به معرفی و بررسی برخی از روش‌های درمانی غلظت خون به کمک طب سنتی بپردازیم.

غلظت خون چیست؟

غلظت خون چیست؟
غلظت خون چیست؟

غلظت خون یعنی تعداد گلبول‌های قرمز خون ‌نسبت به حجم خون افزایش یابد. گلبول‌های قرمز وظیفه ی انتقال اکسیژن را به اندام ها و بافت‌ های بدن دارند و این افزایش تعداد گلبول های قرمز برای فرد می تواند خطرناک باشد. وقتی که خون غلیظ می شود احتمال لخته شدن خون  به ‌وجود می‌آید. اگر لخته های خونی در مسیر انتقال خون به قلب یا مغز ایجاد شوند خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی را افزایش می دهد.

آمارها نشان می دهند که میزان ابتلا به غلظت خون در مردان بالای 40 سال بیشتر است.در پزشکی غلظت خون را به چندین دسته تقسیم بندی کرده اند:

پلی‌سیتمی (polycythemia): در غلظت خون پلی سیتمی، به دلیل اختلالات ژنتیکی در مغز استخوان، منجر به تولید اضافی سلول های گلبول قرمز و افزایش هموگلوبین در خون می شود.

مطالعه بیشتر:  درمان ترک پوست

غلظت خون پلی سیتمی خود به سه دسته؛

  • پلی سیتمی اولیه
  • پلی‌سیتمی ثانویه
  • پلی‌سیتمی مطلق، تقسیم می شود

اریتروسیتوز (erythrocytosis): در این بیماری بدن بیش از اندازه اقدام به تولید گلبول قرمز می کند که تولید این مقدار گلبول قرمز می تواند موجب غظت خون بیش از اندازه و لخته شدن خون شود. این بیماری می‌تواند ریشه ژنتیکی داشته باشد و یا اینکه در اثر عواملی همچون سبک زندگی ناسالم یا زندگی در مناطقی که الودگی هوا در آنجا زیاد است و ارتفاعات بالا، همچنین شرایطی که موجب ایجاد تنش و استرس دایمی در فرد شود یا اینکه از عوارض برخی داروها و بیماری‌های دیگر باشد.

راه های پیشگیری از غلظت خون

راه های پیشگیری از غلظت خون
راه های پیشگیری از غلظت خون

با اینکه این بیماری خطرناک است اما با انجام یک سری اقدامات می توان آن را کنترل کرد. روش‌های زیادی برای درمان غلظت خون وجود دارند. در ابتدا ممکن است که پزشک توصیه‌هایی را برای شما داشته باشد، مثل:

  • استفاده نکردن از سیگار و قلیان
  • اجتناب از محیط‌های آلوده و مکان هایی که میزان آلاینده ها در آنجا زیاد است
  • نوشیدن مایعات و آب فراوان و از خوراکی های حاوی هیدرات بالا بیشتر استفاده کنید
  • از مصرف ملین ها و خوراکی هایی که ادرارآوراست، مثل چای پررنگ، قهوه و نوشیدنی حاوی کافئین‌ کمتر استفاده کنید.
  • انجام ورزش روزانه که موجب جریان بهتر خون شده و ازتشکیل لخته خون جلوگیری می‌کند.
  • از مصرف گوشت قرمز و غذاهایی که آهن زیاد دارند کمتر استفاده کنید
  • از مکمل‌های آهن استفاده نکنید.

داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل بسیار موثر است. داشتن تغذیه سالم و مناسب و رژیم غذایی برای حفظ تعادل وزنی افرادی که به این بیماری مبتلا هستند بسیار مهم است، خصوصاً در درمان غلظت خون و بیماری کبد چرب با رعایت اصولی رژیم غذایی سالم می‌توانید این بیماری را بهبود ببخشید.

مطالعه بیشتر:  انواع مشکلات جنسی مردان و زنان

انجام حجامت و فصد برای درمان غلظت خون

حجامت و فصد نوعی روش خونگیری است که در طب سنتی برای درمان غلظت خون انجام می شود. اهدای خون نیز از روش‌های درمانی دیگری است که در درمان خانگی غلظت خون پیشنهاد می شود. حجامت در مقایسه با‌ فصد و اهدای خون در کاهش غلظت خون، تأثیر زیادی ندارد، زیرا برای کاهش غلظت خون نیاز است که حجم خون زیادتری از رگ ها خارج شود، ولی در حجامت حجم خون زیادی از بدن خارج نمی‌شود. اما به دلیل اینکه در حجامت، با خارج شدن خون کثیف، کیفیت خون بهتر می‌شود، بیشترین تاثیر را در کاهش چربی خون، تری‌گلیسرید و کلسترول خون دارد.

علایم غلظت خون  

علایم غلظت خون  
علایم غلظت خون

فردی که به بیماری غلظت خون مبتلا باشد، علائم و عوارضی را ممکن است داشته باشد. برخی از علائم بیماری غلظت خون عبارت‌اند از:

  • سردرد
  • احساس سبکی در سر
  • سرگیجه
  • خون‌ دماغ
  • احساس تنگی نفس
  • فشارخون بالا
  • تار شدن دید
  • خارش بدن
  • احساس گزگز و مورمور شدن در دست ها و پاها
  • رنگ لب ها و زیر ناخنها متمایل به بنفش یا کبودی باشد

 درمان های خانگی غلظت خون

  1. سیر

سیر یکی از مواد غذایی پرخاصیت است. یکی از خواص سیر خاصیت رقیق‌کنندگی خون است. مصرف روزانه سیر، از لخته‌شدن خون جلوگیری می کند. ولی توجه داشته باشید که چون سیر باعث افزایش فشار خون می شود، افراد مبتلا به فشار خون بالا باید در مصرف سیر احتیاط کنند

  1. آب انار

آب انار طبیعی در تصفیه خون، کنترل غلظت خون و جریان گردش خون تاثیر زیادی دارد.

  1. دارچین

دارچین ادویه‌ای است که خاصیت رقیق‌کنندگی خون دارد و در بهبود گردش‌خون کمک شایانی می کند.

  1. آویشن

آویشن از گیاهان دارویی است که موجب کاهش غلظت خون و تقویت سیستم گردش خون می‌شود.

  1. چای کوهی

چای کوهی از گیاهان دارویی است که در کاهش غلظت خون تأثیر می‌گذارد. نوشیدن روزی یک تا دو فنجان دمکرده چای کوهی در کاهش غلظت خون موثر است .

  1. عناب

عناب از میوه‌هایی است که در درمان غلظت خون موثر است و همچنین می تواند از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری ‌کند

مطالعه بیشتر:  تاثیر اسپری و قرص تاخیری روی بدن

و همچنین خوراکی هایی همچون: آناناس، انگور، زرشک، گوجه فرنگی، موز، آووکادو، پیاز، فلفل قرمز، بذرکتان و مغزیجاتی که به دلیل داشتن امگا3 و ویتامین E  باعث رقیق شدن خون می شوند مانند گردو، پسته،  فندق، بادام درختی، کنجد و  آفتاب‌گردان در درمان غلظت خون مفید هستند.

 سخن پایانی

هرچند راهکارهای درمان خانگی برای غلظت خون که در این مقاله به شما عزیزان ارائه شد، راه های درمانی مورد تایید پزشکان نیز می باشند، ولیکن بهتر است که برای درمان دقیق و مناسب غلظت خون خود، درمان های خانگی را در کنار دستورات پزشک متخصص داخلی یا آنکولوژیست استفاده نمایید تا بتوانید هر چه سریعتر سلامتی خود را بدست آورید.

تصویر نویسنده مجله پزشکی التیام
نویسنده مجله پزشکی التیام
همکاران ما در مجله پزشکی التیام در کار گروه تحریریه و تولید محتوای تخصصی پزشکی التیام متخصصانی با تخصص های مختلف پزشکی و افرادی با سابقه و تجربه دار و متبحر در حوزه محتوانویسی پزشکی حضور داشته و مشغول به فعالیت می باشند. این گروه اطلاع رسانی و افزایش سطح آگاهی، در حوزه پزشکی به مردم و هم میهنان عزیر در کشور را، سرلوحه کار خود می داند و در تلاش است در جهت اطلاع رسانی کامل و جامع در خصوص معرفی برخی از داروها، بیماری ها، متخصصین و پزشکان عزیز و سایر اطلاعات سلامتی، در سطح کشور گام برداشته و امیدواریم که به نتیجه دلخواه شما برسیم . محتوایات و مطالب مجله پزشکی التیام تحت نظارت پزشکان تولید و تائید شده و ویراستاری می گردد. اما ذکر این نکته مهم ضروریست که این موارد به هیچ عنوان جایگزین مراجعه حضوری و یا اینترنتی با پزشک نخواهد شد. همچنین در این سایت نیز می توانید با تعدادی از متخصصین حاذق با تخصص های مختلف در کشور هم به صورت آنلاین ارتباط گرفته و مشاوره حضوری و اینترنتی دریافت نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید برای شما مفید باشد