سینوزیت در کودکان
سینوزیت در بین کودکان رایج است و سبب التهاب سینوس ها در آن ها میشود عفونت سینوس در نوزادان امری امکان پذیر است اما بسیار نادر می باشد؛ اما به دلیل عدم شکستن کامل سینوس در نوزادان به وجود می آید کودک ممکن است به خاطر درگیری ریه مبتلا به سینوزیت شود.
سرماخوردگی آلرژی های تنفسی مانند: تب؛ یونجه؛ سینوزیت همچنین می تواند توسط یک نوع باکتری به وجود بیاید برخی از کودکان دچار عفونت های مکرر سینوسی می شوند.
چگونه متوجه عفونت سینوزیت در کودکان بشویم؟
در صورت وجود هر کدام از علائم زیر و یا ترکیبی از ان ها در کودک مبتلا به سینوزیت احتمال ابتتلا به سینوزیت بالا خواهد رفت. گرفتگی بینی که در روز بیشتر ادامه داشته باشد.
مواد داخلی بینی به رنگ زرد یا سبز و سرفه در شب زیاد می شود.
درد در فک بینی و پیشانی تورم در اطراف بینی و چشم که تقریبا شبیه به بیماری کبدی است، تب مداوم با درجه پایین سطح پایین انرژی، سردرد در صورتی که کودکی که سردرد بالا را داشت حتما باید به پزشک مراجعه شود برای درمان سینوزیت اقدام شود.
چگونه سرماخوردگی آلرژی به سینوزیت تبدیل میشود؟
با یک بررسی ساده در زمینه آناتومی بدن میتوان تشخیص داد که کودک دارای عفونت سینوزیت می شود سینوس ها حفره های پر از هوا در بالا و پایین چشم و اطراف بینی هستند که هنگام سرماخوردگی آلرژی مطلع میشوید.
دیواره نازک سینوزیت تورم خواهد شد گاهی اوقات تورم تا حد بالا میرود که مجاری بین سینوس ها را از بین میبرد و این زمان است که مشکلات سینوسی آغاز میکرد.
در چنین شرایطی سینوزیت تاکید میکند و محیط کم مرطوب و تاریک محلی مناسب برای پرورش باکتری ها ویروس ها میشود.
درمان سینوزیت در کودکان
درمان سینوزیت در کودکان به شرایط وجود آورنده آن بستگی دارد ممکن است این نکته که عفونت پرده گوش کودک افتاده باشد و یا آنکه مکرر تکرار شده باشد در روند درمان تاثیر بگذارد پزشک کودک شما را معاینه میکند و عفونت را تشخیص می دهد و بر اساس آن شیوه در مورد درست را به شما معرفی می کند.
بعد از اینکه برای درمان سینوزیت کودکتان به پزشک مراجعه کردید ابتدا گوش و حلق و بینی او را معاینه می کند و پرونده پزشکی را تشکیل می دهد.
در جلسه معاینه برای او تصویر برداری تجهیز می کند و برای کاهش درد و عفونت محلول آب نمک مناسب است، این محلول موجب باز شدن و کاهش تورم سینوس ها میشود و دارو های آنتی هیستامین مناسب سینوزیت کودکان زیر دوسال تجویز میشود.
برخی از انواع روش های درمانی سینوزیت در کودکان بر اساس نوع سینوزیت
عفونت ویروسی در باعث ایجاد سینوزیت در کودک میشود نیاز به درمان ندارد و روز به روز بدون هیچ درمانی خودش از بین می رود.
اگرچه روش های درمانی برای این موضوع وجود دارد و برای اینکه کودک احساس آرامش برای راحتی بیش تر کند می توان در خانه به او کمک کرد مسکن ها مناسب به استامینوفن و ایبوپروفن می تواند به تسکین درد کودک کمک کند.
قبل از دادن این مسکن را به کودک زیر ۲ سال از آن باید به پزشک مراجعه کنید.
کمپرس گرم برای بینی و گونه ها می تواند به کاهش درد و ناراحتی آن ها کمک کند اسپری بینی یک اسپری بینی با قطره سالین که همان آب نمک است به درمان گرفتگی بینی کمک می کند اما میزان این اسپری را از داروخانه خریداری کنید و یا خودتان در خانه درست کنید.
هیچ گاه بدون مشورت پزشک و بدون نسخه به کودکتان دارو های سرماخوردگی و مسکن داده این دارو ها و درمان سینوزیت هیچگونه کمکی نمی کند ممکن است اثرات منفی در درمان آن داشته باشد.
عفونت باکتریایی را پزشک تشخیص دارد که سینوزیت کودک شما از نوع باکتری ها است ممکن است برای ۱۰ و ۲۱ روز آنتی بیوتیک برای تجهیز کنند.
اگر در این مورد علاقه بیماری از بین نرود و پس از یک دوره کوتاه بهبود یابد باید دوباره عود میکند پزشک ممکن است آزمایشات آنتی بیوتیک متفاوتی را توصیه کنند در ناحیه پزشک می تواند آنتی بیوتیک مناسب برای عفونت پیدا کند.
درمان عفونت های سینوزیتی دوره ای که سینوزیت در کودکان ممکن است مانند عفونت گوش در برخی از افراد دائمی است و در این شرایط درمان آن بسیار سخت است پزشکان عمومی از عکسبرداری با اشعه ایکس را تجویز می کنند تا میزان عفونت دورهی سینوس ها ارزیابی شود.
در صورتی که برای کودک آنتی بیوتیک تجویز شود در روز های ابتدایی مصرف این دارو علائم بهبود مییابد اما اگر با مصرف دارو ها بهتر نشد حتی بار دیگر باید به پزشک مراجعه کنید تا دارو های او را عوض کند.
اگر کودک از لحاظ سینوزیت رنج می برد چه کارهایی باید انجام بدهیم
اگر یک بیمار سینوزیتی زمینه ای مانند حساسیت تشخیص داده نشده و درمان میشود یک مشکل آناتومی درونی که مانع از تخلیه کامل ترشحات بینی می شود.
مانند انحراف تیغه بینی آلودگی های مزمن در بافت لنفاوی پشت بینی که میتواند سبب انتقال باکتری به داخل سینوس ها شود و درمان این عارضه بهتر است دندانپزشکی متخصص اطفال مراجعه شود.
تصویربرداری با اشعه ایکس سی تی اسکن و درمان سینوزیت و لوزه سوم میپردازد و بعد از بررسی ها توسط پزشک گزینه های درمانی مختلف پیشنهاد میشود.
از جمله شستشوی سینوس ها که با محلول نمک جهت بیهوشی انجام میشود حذف لوزه ها که بعضی اوقات هم ما شست و شو و در اتاق عمل انجام میشود جراحی آندوسکوپی سینوس روش تهاجمی که باعث بهبود ساختار مجاری تخلیه سینوس است و احتمال مسدود شدن آن را از بین می برد.
چگونه از سینوزیت در کودکان جلوگیری کنیم
از آنجایی که سینوزیت در کودکان عفونت نوع دوم است می توانید با درمان آلرژی های مختلف و سرماخوردگی کودکان از بروز آن جلوگیری کنید.
به هنگام سرماخوردگی کودک فضای خانه را مرطوب نگهداری رطوبت و نزدیک ماندن پوشش داخلی و ترشحات آن کمک خواهد کرد که یک دستگاه بخور میتواند در این راستا به شما کمک می کند.
به منظور جلوگیری از رشد کپک مرتب آن دستگاه را تمیز کنید کودک را نگه دارید مصرف مقدار کافی آب می تواند به از بین بردن سینوزیت در کودکان کمک کند.
اگر به حساسیت مشکوک است با پزشکتان صحبت کنید ممکن است بتواند گزینه های درمانی محیطی و داروی مناسبی را به شما تجویز کند.
درمان و پیشگیری طولانی مدت از آلرژی میتواند کمک زیادی به جلوگیری از بروز عفونت های سینوسی کنند که خود را از آلرژی های شناخته شده مثل موی حیوانات گرد و خاک سیگار و غیره محفوظ نگه دارید.
این مواد میتواند کانال بینی را تحت تاثیر قرار دهد و بروز سینوزیت در کودک کمک کند اگر کودک شما به سینوزیت دچار شد نگران نشوید و بدانید که این عارضه رواج دارد.
در هر سال بیش از ۳۷ میلیون نفر در جهان به عفونت های سینوسی دچار میشوند و روش های درمانی و پیشگیرانه چیزی که برای عارضه وجود دارد.
آیا سینوزیت کودکان مسری است؟
خیر سینوزیت اصلا مسری نیست با این حال سرماخوردگی و آنفولانزا میتواند مقدماتی برای ایجاد سینوزیت باشند که این ها مسری میباشد خانواده خود را باید حتما واکسینه کنند.
برای جلوگیری از گسترش سرماخوردگی و آنفولانزا و کرونا دستان خود را مرتب بشویند اطمینان حاصل کنید که کودک و سایر اعضای خانواده واکسن آنفولانزا را دریافت کرده اند.