جنین در هفته دوم بارداری
در هفته دوم بارداری تقریبا به تازگی پریودی را پشت سر گذاشته اید و تا چند روز آینده شروع به تخمک گذاری می کنید. اما در این هفته خبری از تشکیل جنین و یا رشد آن نیست.
به علائم و زمان تخمک گذاری توجه کنید و در این بازه زمانی که انتظار دارید تخمک گذاری داشته باشید برای حاملگی اقدام کنید.
ابتدای بارداری از روز اول آخرین دوره پریود محاسبه میشود، اما رشد جنین تا بعد از لقاح که تقریبا دو هفته بعد اتفاق میافتد شروع نخواهد شد.
علائم هفته دوم بارداری
ترشحات واژنی
در هنگام تخمکگذاری شاهد افزایش ترشحات واژن خواهید بود. به این ترشحات موکوس می گویند که از وظایف آن می توان به مهیا کردن حرکت برای تخمک اشاره کرد.
تولید موکوس به عهده هورمون استروژن است و همچنین بخش اعظم آن از آب تشکیل شده است.
افزایش دمای بدن
در هفته دوم بارداری دمای بدن شما نسبت به روزهای قبل بالاتر است و بیشتر از قبل احساس گرما می کنید و اگر از یک دماسنج استفاده کنید و دمای بدن خود را مشاهده کنید خواهید دید که دمای بدن شما نسبت به قبل بالاتر است.
این افزایش دمای بدن ناشی از اثر هورمون پروژسترون است.
افزایش دمای بدن توسط هورمون پروژسترون به جداره رحم کمک میکند تا به حالت اسفنجیشکل تبدیل شود و رحم برای لانه گزینی حاضر شود.
افزایش میل جنسی
تغییرات هورمونی در زمان تخمکگذاری، از عامل های مهم در افزایش میل جنسی بانوان بهمنظور افزایش شانس لقاح است. تمایل جنسی به علت تولید شدن هورمون استروژن در روزهای پیش از تخمکگذاری است و با پایین آمدن سطح استروژن میل جنسی نیز فروکش میکند.
دردهای زیر شکم
در زمان تخمکگذاری اکثرا زنان دردهای خفیفی را در قسمت زیرشکم و یا دردهای یکطرفه در پشت بدن احساس میکنند. این دردها مربوط به بزرگ شدن فولیکولهای تخمدان و هورمونهای تولیدشده در این برهه زمانی است.
حساس شدن سینه
در هفته دوم بارداری وجود درد و سوزش به دلیل تغییرات هورمونی در پستانها طبیعی است.
سطح هورمون استروژن در خون قبل از تخمکگذاری افزایش پیدا می کند که این موضوع یک متحرکی برای درد ایجاد می کند که در سینه احساس درد و سوزش می کنید.
بعد از تخمکگذاری با کم شدن استروژن و زیاد شدن پروژسترون تغییرات به حالت قبل بر می گردد.
علائم سقط جنین در هفته دوم بارداری
قبل از هفته بیستم در صورتی که بارداری به پایان برسد و جنین قدرتی برای زنده ماندن و یا خروج از رحم را نداشته باشد سقط جنین اتفاق می افتد.
سقط جنین میتواند به دو صورت خودبهخودی و یا سقط القایی باشد.
عواملی بیشماری در ارتباط با سقط های مکرر وجود دارد که تحت کنترل و دسترس مادر نیست و به خودی خود اتفاق می افتد.
سقط جنین یک اتفاق بسیار شایع است که این موضوع در یک چهارم حاملگی ها دیده می شود و اتفاق می افتد.
بایدها و نبایدهای هفته دوم بارداری
استفاده کمتر از محصولات آرایشی
جذب پوستی محصولات آرایشی زیاد است به طوری که در رنگ کردن مو به راحتی مواد شیمیایی آن از طریق پوست جذب می شوند و همچنین وسایل آرایشی دیگری که مورد استفاده قرار می گیرند قدرت جذب بالایی توسط پوست و رسیدن به جنین دارند.
خودداری از روان کنندهها در رابطه جنسی
از آنجایی که هرگونه روان کننده ای که در بازار هست دارای مواد شیمیایی می باشد و مواد شیمیایی به راحتی جذب و به جنین منتقل می شود استفاده از آن از محدودیت مهمی است که باید به آن توجه کنید.
مصرف کافئین در حد متعادل
اگر هر روز قهوه میل می کنید و به این موضوع عادت کرده اید این امکان را دارید که حداکثر روزانه سه فنجان قهوه میل کنید. مصرف زیاد کافئین و قهوه در بیخوابی و افزایش تنشهای عصبی تاثیر گذار است و از محدودیت های بارداری محسوب می شود.
مدیریت کردن استرس
مدریت کردن استرسی خیلی مهم است به طوری که در صورت عدم کنترل آن به راحتی قدرت باروری افراد کاهش پیدا می کند و یا حتی در هنگام بارداری دچار مشکل می شوند.
نکته قابل توجه این است که استرس میتواند حتی تخمک لقاح یافته را در چسبیدن به دیواره رحم دچار مشکل کند!
اجتناب از مصرف خودسرانه داروها
با شروع بارداری باید از مصرف هر نوع مکمل و قرص و داروهای غیرضروری خودداری کنید.
در این زمان فقط داروهایی مصرف کنید که هم از جانب پزشک برای شما تایید شده باشد و هم برای شما و جنین ضرر نداشته باشد.
عوارض های جانبی که از مصرف خودسرانه داروها در شما ایجاد می شود علاوه بر تاثیرات منفی که روی شما ایجاد می کند تهدیدهای جدی تری را برای سلامت جنین با خود به همراه دارد.
خودداری از مصرف مشروبات الکلی
پرهیز از مصرف مشروبات الکلی از موضوعات مهمی است که در بهداشت و سلامت بارداری اهمیت بالایی دارد به طوری که مصرف حتی مقدار کمی از آن وارد خون می شود و در رشد جنین عملکرد منفی دارد.
نکات مهم مربوط به هفته دوم بارداری
آرامش خود را حفظ کنید
همانطور که در مطالب بالا ذکر کردیم استرس هم برای مادر و هم برای جنین اختلالاتی را به همراه دارد که در این مورد باید استرس و اضطراب خود را کنترل کنید و در این زمینه تعادل کاملی داشته باشید و انجام فعالیت هایی مثل ورزش و یوگا و یا مطالعه و استراحت کردن به حفظ این موضوع برای شما کمک می کند.
رعایت این نکته علاوه بر باروری بهتر تخمک تاثیر مثبتی روی سلامت روحی مادر دارد.
رابطه جنسی منظمی داشته باشید
در هفته دوم بارداری در بهترین حالت بدنی قرار دارید که در این زمان باید به طور منظم رابطه جنسی خود را حفظ کنید و احتمال باروری خود را به حداکثر برسانید.
در هفته دوم بارداری چه بخوریم؟
تغذیه از عامل های مهمی در سلامت جنین محسوب می شود.
بهتر است رژیم غذایی درستی را پیش بگیرید تا در باردرای و زندگی روزمره خود دچار مشکل نشوید.
در بارداری به راحتی دچار اضافه وزن می شوید از این رو باید مواظب باشید که دچار چاقی نشوید.
شما نباید وعده های غذایی اصلی خود را حذف کنید. اگر یک وعده غذایی را حذف کنید، به دلیل فعالیت و خون رسانی جنین، انرژی شما تحلیل می رود.
شما باید خیلی مراقب رژیم غذایی خود باشید.
غذاهای سالم بخورید، غذاهایی مانند: سالاد، میوه های زرد رنگ مانند انبه و زردآلو و غلات میل کنید.